home >

Stamboomgegevens

Hieronder vind je de belangrijkste stambomen van de familie Boucneau in België, Frankrijk en de rest van de wereld.

De stamboom van de Vlaamse Boucneau's begint in Nimy bij Mons. Daar vonden we uiteindelijk Benoît Boucneau, geboren omstreeks 1575. Verder loopt het spoor voorlopig dood. Stephanus, kleinzoon van Benoît, komt terecht in Avekapelle en is de stamvader van alle Vlaamse Boucneau's.
Alle recente Vlaamse Boucneau's behoren bij een van de twee Vlaamse takken, die van Patrick Boucneau en die van Jacques. Ze hebben één gemeenschappelijke voorvader, nl. Jacobus Anselmus Boucneau, hij is de kleinzoon van Stefanus Boucneau, de oudste 'Vlaamse' Boucneau. Jacobus Anselmus trouwde met Constantia Theresia Van Kemmel in 1746.
Uit recent genetisch onderzoek bleek de verwantschap van alle huidige Boucneau's en dus de correctheid van de stamboom (en het opzoekwerk).

In Oostende woonde in de 17de en 18de eeuw nog een andere kleine familie Boucneau. De stamvader daarvan, ene Jan of Jean Boucneau was (ook) afkomstig uit Mons. Of hij verwant was met Benoit, stamvader van alle andere Vlaamse Boucneau's konden we niet nagaan.

De Boucneau's uit Rance waren erg belangrijk. Afstammelingen van die Boucneau's vind je in heel Frankrijk en in het oude graafschap Henegouwen.

Met de hulp van Jim Trewin konden we ook ook de stamboom van de Engelse (en Amerikaanse) Boucneau's reconstrueren.
Afstammelingen van Adolphe leven nu nog in Engeland en de Verenigde Staten (en zelfs in Nieuw-Zeeland!). (Thanks Jim and Bob!)Een genealogie is een tekstoverzicht van alle personen die in mannelijke lijn afstammen van de mannelijke (hoofd)persoon. Van elke man worden de zonen en dochters vermeld, maar het nageslacht van de dochters wordt niet verder vermeld.

Een parenteel is een tekstoverzicht van alle afstammelingen van de mannelijke (hoofd)persoon, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.


Een kwartierstaat is een overzicht van alle voorouders van de betrokken persoon. Het is het voorgeslacht in zowel mannelijke als vrouwelijke lijn.

^ top